Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Digitale bewonersavond aardgasvrij gemeente Wierden

Op 4 februari a.s. organiseert de gemeente Wierden een digitale bewonersavond. Inwoners worden geïnformeerd en kunnen al hun vragen stellen over de toekomst duurzame warmte: aardgasvrij. De digitale bewonersavond start om 20.00 uur en is te volgen via Zoom. Hieronder lees je meer over het programma en over hoe je je aan kunt melden.

Waarom een bewonersavond?

De gemeente wil graag weten wat de vragen zijn van inwoners en wat hun zorgen of ideeën zijn over over aardgasvrij worden van woningen en gebouwen in de gemeente.

We gaan in Nederland met elkaar de CO2-uitstoot sterk verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. In het Akkoord van Parijs zijn hier internationale afspraken over gemaakt. Nederland heeft die afspraken vastgelegd in het Klimaatakkoord. In ons land werken we aan dit enorme project in 30 regionale energieregio’s. In Twente is dat de RES Twente.

Eén van de afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best woningen en gebouwen aardgasvrij kunnen worden. Dan doen we ook in de gemeente Wierden. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden en willen daarbij graag uw inbreng in hebben.


Programma van de avond

Inwoners worden geïnformeerd en kunnen al hun vragen stellen over de toekomst van het opwekken van duurzame elektriciteit via zonnevelden. De gasten worden in de uitzending geïnterviewd door een presentator en kijkersvragen worden zoveel mogelijk beantwoord.

  • Met wethouder Richard Kortenhoeven praten we over wat ons te doen staat in de gemeente Wierden.
  • Met Hans Schoolderman van de gemeente Wierden praten we over de transitievisie warmte; het document waarin we de mogelijkheden per wijk van duurzame warmte vastleggen
  • Hans van der Heide vertelt over wat de alternatieven van aardgas in de gemeente Wierden kunnen zijn.
  • Tot slot praten we met Bert Voortman van Reggewoon over wat dit betekent voor huurders

Vragen stellen in de uitzending

Je kunt je vraag stellen, zorg uiten of idee doorgeven via duurzaam@wierden.nl. Tijdens de uitzending worden de binnengekomen vragen zoveel mogelijk live beantwoord. Antwoord op vragen die niet beantwoord kunnen worden in verband met de tijd, zullen later te vinden zijn bij de veelgestelde vragen op de website.

Hoe werkt Zoom?

We maken voor het webinar gebruik van Zoom. Je kunt dit programma kosteloos downloaden voor een optimale werking van het webinar. Je hoeft geen account aan te maken. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan via je browser. Je hebt dan minder mogelijkheden om interactief deel te nemen.

Ga naar de downloadpagina van Zoom en:

  1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
  2. Installeer het op je computer.

Zoom installeren op Android telefoon of tablet

Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

Zoom installeren op iOS, iPhone of iPad

Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

Aanmelden

Inwoners kunnen via Zoom de bewonersavond volgen. Vooraf aanmelden is nodig en kan hier. Na aanmelding ontvang je een link om het webinar te volgen.