Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ambities gemeenteraad Wierden

De gemeente Wierden werkt aan duurzaamheid op het gebied van energie en klimaat. We zitten midden in de energietransitie; de overgang naar een duurzame energievoorziening. Dit biedt naast noodzaak ook mogelijkheden. De gemeenteraad heeft voor 2030 en 2050 doelstellingen vastgesteld. Je leest ze hieronder.

Doelstellingen voor 2030:

  1. In 2030 wordt in de gemeente Wierden 10% minder energie gebruikt ten opzichte van 2016. Deze energiebesparing wordt vooral gehaald bij woningen, en in mindere mate bij bedrijven.
  2. In 2030 wordt ten minste 40% van de energie die in de gemeente wordt verbruikt, duurzaam opgewekt. Ten minste 30% wordt ook binnen de gemeentegrenzen geproduceerd. De rest wordt opgewekt in samenwerkingsprojecten waarin de gemeente participeert.

Doelstelling voor 2050:

  1. In 2050 is alle energie die gebruikt wordt in de gemeente Wierden van duurzame oorsprong, geproduceerd binnen of buiten de gemeentegrenzen.