Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Energiebesparing

Wij stimuleren inwoners en bedrijven om energie te besparen. Dat kan door je huis (beter) te isoleren, energie op te wekken en energiezuinige apparaten aan te schaffen. Via het Energieloket kun je advies inwinnen hoe jij het beste energie kunt besparen. De energiecoaches helpen je graag verder om te besparen. Want wat je bespaart hoeft ook niet opgewekt te worden, toch? En een leuke bijkomstigheid: we hebben aantrekkelijke geld-terug-acties voor je. Wilt u weten wat verduurzamen van uw woning kost en oplevert? Bekijk dan de voorbeeldberekening.

Isoleren is altijd goed!

Je huis verduurzamen betekent dat je het energieverbruik van je woning verlaagt. Dat begint al met goede isolatie van de woning. Zo leg je als het ware een 'deken' om je woning heen, zodat warmte minder makkelijk ontsnapt. En zo houd je je woning koel bij warme dagen. Daarnaast is het belangrijk je energieverbruik te verlagen. Wil je meer weten over isoleren? Lees hier dan verder

Geld-terug-acties

Energie besparen wordt nog leuker als je maatregelen neemt die je ook nog eens een leuke korting opleveren. Of waarvoor je geld terug krijgt. Speciaal voor inwoners of maatschappelijk instellingen van Enter, Wierden, Hoge Hexel, Notter Zuna, Rectum, Ypelo of het buitengebied van onze gemeente gelden de volgende acties:

Energiebespaartips

In Wierden gaan de meeste woningen pas in 2050 van het aardgas af. Dat betekent niet dat je nu niets hoeft te doen. We hebben veel handige tips hier voor je op een rij gezet waar je nu al mee aan de slag kunt, welk type woning je ook maar hebt. En je krijgt bij aankoop van veel van de energiebesparende producten ook nog eens €50,- terug! Ga daarvoor naar de site van het Energieloket van Wierden.

Voorbeeldberekening

We hebben voor een 2-onder-1-kap-woning in Wierden een voorbeeldberekening gemaakt. Hier laten we zien welke maatregelen je kunt nemen om je huis te verduurzamen, wat dat kost en vooral, wat je dat oplevert qua geld. Natuurlijk is dit maatwerk: voor elke woning, gezinssituatie en verbruik geldt een andere berekening. Wil je weten wat verduurzamen je oplevert? Maak dan een afspraak met de energiecoach.

Voor alle vragen naar het energieloket

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter verzorgt het gemeentelijke energieloket. Hier kun je als inwoner terecht met al je vragen over isolatie, besparing, duurzaamheidslening en subsidie. Elke woensdag van 16.00 – 19.00 uur zijn de energiecoaches aanwezig op de Gildenweg 8A in Wierden om je vragen te beantwoorden. Je kunt de energiecoaches tijdens kantooruren bereiken via 0546 – 72 31 17 of per e-mail.

Ben je ondernemer?

Ook steeds meer bedrijven in de gemeente Wierden nemen energiebesparende maatregelen. Waarom? Het scheelt flink in de kosten, het is goed voor het milieu en het geeft je een betere marktpositie. Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? Kijk wat jij kan doen.

Profiteer van de energiebespaaracties!

Alle inwoners kunnen profiteren van korting en geld-terug-acties om energiebesparende maatregelen te nemen. Doe je mee?