Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bespaar 20% aan gasverbruik in douche en keuken

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Bijna 20 procent van je gasverbruik gaat op aan warm water voor de badkamer en keuken. In de meeste huishoudens hangt een combiketel op gas die niet alleen de verwarming regelt, maar ook zorgt voor warm water uit de kraan. Een huishouden verbruikt gemiddeld 270 m3 gas (€210,-; prijspeil 2020) voor warm water.

Van de CO2-uitstoot die ontstaat door het gebruik van gas & elektra door huishoudens, veroorzaakt gasverbruik voor warm water zo'n 15 procent; in huizen met een elektrische boiler is dat zelfs 30 procent (dat komt doordat elektriciteit zeer inefficiënt wordt opgewekt). Door minder warm water te gebruiken en warm water efficiënter op te warmen help je om de milieubelasting te verminderen. We geven je alvast een tip: gebruik een waterkoker i.p.v. een kokendwaterkraan; dat scheelt energie!

Handige tips:

  • Laat de warmwaterkraan niet langer of harder lopen dan nodig.
  • Controleer of je keukenkranen een waterbesparend mondstuk of doorstroombegrenzer hebben.
  • Kies voor een waterkoker in plaats van een kokendwaterkraan.
  • Gebruik je een boiler? Stel de temperatuur dan lager in (niet beneden de 60 graden vanwege legionellagevaar), plaats een tijdklok en zet de boiler uit tijdens vakanties.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?

Van de Goor

Jammer dat ik dit soort berichten alleen van de Gemeente Wierden moet lezen. Nooit iets van Twenterand/Vriezenveen gemiste kans Twenterand!

JoukjeVan de Goor

Inwoners van de gemeente Twenterand zijn natuurlijk ook welkom op deze website, maar voor specifieke informatie over Twenterand en de verduurzaming van uw woning kunt u terecht op www.duurzaamthuistwente.nl