Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De erfcoach helpt met verduurzaming

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Kent u de erfcoaches al?

Onze erfcoaches werken al ruim twee jaar met veel plezier in de gemeente Wierden.

Inmiddels hebben veel erfbewoners in Wierden met hun kennisgemaakt of van ze gehoord. Toch kan het zijn dat u ze niet kent of dat u niet precies weet wat zij voor u kunnen betekenen.

Toekomstgerichte erven

Twee jaar geleden startte de provincie Overijssel het project Toekomstgerichte Erven. Zoals de naam al zegt is het project in het leven geroepen om het landelijk gebied toekomstbestendig te maken op het gebied van wonen, werken en leven. Erfbewoners staan daarbij centraal. Er verandert veel voor het platteland (stikstofproblematiek, claim om grond voor natuur, energie of water, stoppende agrariërs en vraag naar woningen etc). Dat realiseert de provincie zich heel goed en daarom wil ze erfeigenaren in het mooie en ook belangrijke buitengebied ondersteunen bij het maken van plannen en keuzes voor de toekomst. Dit doet de provincie door de inzet van erfcoaches te subsidiëren voor alle gemeenten die zich hiervoor in willen zetten. Met andere woorden; als erfeigenaar kunt u kosteloos een beroep op ze doen.

Wat doen de erfcoaches

Als erfcoaches begeleiden ze u als erfeigenaren bij al uw vragen, problemen of mooie ideeën met het oog op de toekomst van uw erf, uzelf en/of uw familie. Hoe klein of groot die hulpvraag of wens ook is. Zij zijn een volledig onafhankelijke en neutrale gesprekspartner, zonder agenda of opdracht. Beiden zijn ze opgegroeid op een boerenerf en maakte het onderdeel uit van hun werk en passie. Ze kennen dus als geen ander het leven en werken op het erf. Met hun kennis, ervaring, inspiratie, expertise en netwerk zorgen ze ervoor dat u als erfeigenaar in staat bent om zélf duurzame keuzes te maken en in beweging te komen. Een greep uit de thema’s waarvoor zij graag bij u ‘aan tafel’ worden gevraagd:

  • Doorontwikkeling, overname, bedrijfsbeëindiging, verbreding, verdieping van uw (agrarisch) bedrijf
  • Biodiversiteit, duurzame energie
  • Erfontwikkeling, asbest, sloop, rood-voor-rood, nieuwe functies
  • Financiën
  • (mantel)Zorg
  • Wonen/bouwen (klein wonen, circulair bouwen)
  • Transformatie van uw (agrarische) onderneming
  • Kringlooplandbouw, natuur-inclusieve landbouw
  • Persoonlijke ontwikkeling

Geen erf is gelijk en ook de vragen en wensen van een erfeigenaar zijn persoonlijk. Gesprekken vinden altijd met veel zorg en in vertrouwelijkheid plaats. Wilt u kennismaken met de erfcoaches? Neem dan gerust contact met ze op: Agnes Mentink (tel.nr. 06-20736463 of agnes@mentinkadvies.nl) of Angela Pigge (tel.nr. 06-29504886 of angela@buitenimpuls.nl). Voor meer informatie: www.erfcoach.nu of de provinciale website www.digitaleerfcoach.nl

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?