Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Dorpskerk Wierden krijgt LED-verlichting

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

De kerkzaal van de Dorpskerk in Wierden heeft sinds kort energiebesparende verlichting. Dat kon gerealiseerd worden door een subsidie van €1.800,- van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter. Zelf hoefde de kerk nog maar een deel zelf te investeren. De energierekening van de kerk is nu lager, daardoor kan de investering binnen zes jaar terugverdiend worden.

Inmiddels zijn vier lampen en armaturen vervangen voor LED-lampen die met een vermogen van 160 watt de zaal verlichten. Deze lampen worden veel minder heet en dat komt de brandveiligheid ten goede. Ook is de levensduur langer en verbruiken ze veel minder elektriciteit. Een ander voordeel is dat er geen opwarmtijd meer nodig is om op volle sterkte te komen. Bovendien is een draadloze dimmer geplaatst, zodat gebruiksvriendelijk de lichtsterkte aangepast kan worden.

“Wij zijn erg content met de toekenning van de subsidie”, aldus Paul Smelt, voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Hervormde Kerk. “Als kerkrentmeesters blijven we naar de toekomst toe kijken hoe en op welke wijze we investeringen op een duurzame wijze kunnen uitvoeren. Zo hebben we bijvoorbeeld twee jaar geleden aan weerszijden van ons kerkelijk verenigingsgebouw Hebron al zonnepanelen gelegd. Als kerk zijn de besparingen door specifieke wetgeving weliswaar wat minder, maar is het wel een belangrijk signaal dat investeren in duurzame leefomgeving belangrijk is.”

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?