Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Duurzaam opwekken van energie in Wierden

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Zoekgebieden

In Twente zijn zestien potentiële zoekgebieden uit een technische analyse naar voren gekomen. Dit zijn concept-zoekgebieden waar grootschalige clustering in de combinatie van wind en zon technisch en theoretisch mogelijk is. Voor enkele Twentse gemeenten, waaronder Wierden, past deze bouwsteen niet bij het lokale beleid. Zij wisselen dit om voor een andere invulling met gelijke opbrengst.

Initiatieven uit de samenleving

De gemeente Wierden hanteert geen zoekgebieden. Vanuit het college, de raad en de samenleving geven we de voorkeur aan initiatieven uit de samenleving op het gebied van zonne-energie om onze elektriciteit duurzaam op te wekken en hebben dit ook vastgelegd in het coalitieprogramma. Op dit moment zijn er al 12 initiatieven voor zonne-energie ingediend bij de gemeente Wierden en is één zonnepark (Groene Weuste) gerealiseerd. Deze initiatieven worden beoordeeld aan de hand van het afwegingskader grootschalige duurzame energieopwekking. Op dit moment zitten we met de ingediende initiatieven over de 50 GWh per jaar aan duurzame opwek van energie, wanneer deze ook daadwerkelijk vergund worden.

Meepraten en informatie

Inwoners kunnen meepraten over de initiatieven op het gebied van duurzame opwek van energie via een reguliere inspraakprocedure. Inwoners worden verder o.a. via deze website en de Wiezer op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen omtrent de verduurzaming van de gemeente Wierden.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?