Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Foto’s van inwoners helpen bij aanpak wateroverlast

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Waarom willen we weten waar het water blijft staan?

Normaal gebruiken we rekenmodellen om te bepalen welke locaties een risico vormen bij extreme regenval, zoals vorige week maandag. Met de foto’s die mensen ons hebben toegestuurd kunnen we controleren of de theoretische modellen ook overeenkomen met de werkelijkheid. Zo kunnen we bepalen waar extra maatregelen noodzakelijk zijn om schade in toekomst te beperken. Want zulke hevige regenbuien zullen steeds vaker voorkomen.

Hoe pak je wateroverlast aan?

Het is riool is niet gebouwd op extreme buien die eens in de paar jaar voorkomen. Toch kunnen we door onze omgeving anders in te richten, zorgen voor minder grote overlast. Dat kan door water naar plekken te begeleiden waar het geen overlast veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een wadisysteem zoals op de foto. Ook helpt het als we meer groen realiseren en minder stenen en asfalt gebruiken.

De gemeente gaat de komende jaren op verschillende locaties aan de slag om de wateroverlast te beperken. Wilt u meer weten over dit onderwerp. Kijk dan eens verder bij Wateroverlast & hittestress.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?