Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Inbreker zonnepark Wierden ontsnapt aan elektrocutie: ‘En wat de dief heeft gestolen, levert niks op’

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

En diefstal van zo’n optimizer loont ook nog eens niet”, aldus Kees van Dorth, beheerder van het park, Van Dorth zag thuis op zijn tablet dat er iets mis was op het park op bedrijventerrein Weuste Noord: 42 van de 13.440 panelen werkten niet. Nadat ook een melding was binnengekomen dat een hek bij het park kapot was, werd poolshoogte genomen.

‘Onbegrijpelijk’

Op sommige plekken beur je er misschien een tientje voor, of een kiloprijs oud ijzer Kees van Dorth, beheerder zonnepark. "Toen constateerden we dat er een optimizer was gestolen”, aldus Van Dorth. Een optimizer zorgt ervoor dat het rendement van zonnepanelen toeneemt. Van Dorth noemt de diefstal om meerdere redenen onbegrijpelijk. „Dit was levensgevaarlijk! Op die kabel stond 750 Volt. De dief had zomaar geëlektrocuteerd kunnen zijn.” Daarbij heb je ook nog eens niks aan een enkele optimizer, zegt Van Dorth. „Op sommige plekken beur je er misschien een tientje voor, of een kiloprijs oud ijzer. En als je ’m zelf wilt gebruiken? Die dingen hebben allemaal een serienummer en dit serienummer is nu ‘bevlekt’. Dus ja…”

‘Duizend euro schade’

De diefstal moet in de nacht van zaterdag op zondag zijn gepleegd. Een bewakingscamera is door de dader onklaar gemaakt en heeft geen bruikbare beelden opgeleverd. Van Dorth schat de schade op circa duizend euro: „Paar tientjes voor de optimizer, paar honderd euro voor het monteren en nog eens een paar honderd euro voor het repareren van het hek.” Mocht de schade niet verhaald kunnen worden, dan draait de stichting achter het park ervoor op. „Dit bedrag valt nog onder het eigen risico.”

Bron: Dagblad Tubantia 4 mei 2020

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?