Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Inloopbijeenkomst Duurzaamheidsroute A35: 30 september

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

De gemeente Wierden wil naar een 100% energie-neutrale gemeente in 2050. Dat betekent dat we ruimte bieden aan grootschalige vormen van duurzame elektriciteitsopwekking om dit doel te bereiken. Eén van de projecten die kan bijdragen is de Duurzaamheidsroute A35/N35. De gemeente Wierden werkt met verschillende andere partijen samen in dit pilotproject. We onderzoeken of duurzame energie-opwek langs deze rijksweg mogelijk is. Grondeigenaren, weggebruikers en andere belanghebbenden kunnen meepraten en suggesties aanvragen voor dit pilotproject. Hiervoor organiseren we een inloopbijeenkomst. Aanmelding hiervoor is verplicht.

Suggesties en ideeën zijn belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat belanghebbenden mee kunnen praten tijdens deze verkenning. Omdat mensen vlakbij het traject A35/N35 wonen en/of hun gronden grenzen aan het traject. Daarom willen we graag je mening horen over waar we energie-opwek kunnen realiseren. Want we vinden het belangrijk de bijdrage en ideeën van omwonenden en omliggende bedrijven mee te nemen in deze verkennende fase.

Inloopavond: 30 september

We willen graag met je in gesprek: op 30 september organiseren we een inloopavond in het gemeentehuis van Wierden. Je bent van harte welkom van 17.00 tot 20.00. Aanmelding is verplicht. We willen graag samen naar de gebiedskaart kijken wat de mogelijkheden en suggesties voor zonne-opwek zijn. En op welke manier we zonne-energie op kunnen wekken. Verder willen we graag in gesprek over hoe ontwerpen in het gebied passen. Iedereen die daar interesse voor heeft en meer wil weten over het pilotproject, is hiervoor uitgenodigd. Gezien het aantal te verwachten mensen, is aanmelding verplicht: dat kan via duurzaam@wierden.nl. We houden rekening met de dan geldende coronarichtlijnen en -regels.

Enquête en informatieve video

Namens de deelnemende gemeenten en andere partijen die zich met dit pilotproject bezighouden, wordt een enquête opgezet. We nodigen je ook uit om deze enquête in te vullen. Zo hopen we een nog beter beeld te krijgen van wat er leeft, welke ideeën er zijn en hoe omwonenden aankijken tegen dit project. Je kunt de enquête hier invullen. We hebben ook een informatieve video gemaakt over de Duurzaamheidsroute A35. Die kun je hier bekijken.

Meer informatie en vragen

Via De Wiezer en deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws rondom dit pilotproject. Alle informatie over de Duurzaamheidsroute A35 lees je op www.duurzaamheidsrouteA35.nl We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Stel die gerust via duurzaam@wierden.nl Dan nemen we contact met je op. Wil je met ons één op één in gesprek, dan plannen we graag een afspraak met je. Ook daarvoor kun je ons mailen.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?