Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Interview Nationaal Programma RES met Miranda Scheffer

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Onze Wierdense Miranda Scheffer heeft een interview gegeven over zonnepark de Groene Weuste en het Wierdens model aan het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie. Leuk om te lezen, lees je mee?

Zonnepark De Groene Weuste: van, voor en door Wierden

Ik kende de gemeente alleen van mijn paspoort en mijn rijbewijs, en ineens zat ik met ambtenaren om de tafel.’ De Wierdense Miranda Scheffer herinnert zich nog goed hoe in 2015 haar avontuur begon als mede-initiatiefnemer van zonnepark De Groene Weuste.

‘Twee buurtbewoners, Kees van Dorth en Wim Boom, vroegen mij of ik wilde meedoen in de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter die was opgezet met als doel om onze gemeente duurzamer te maken. Dat wilde ik wel, ook al wist ik er weinig vanaf,’ vertelt Miranda. Binnen de kortste keren zaten de drie te overleggen bij de gemeente, om te kijken waar in Wierden mogelijkheden lagen voor verduurzaming. Miranda: ‘Naast de wijk De Weuste, waar ik zelf woon, ligt een kavel van de gemeente die was aangekocht om het industrieterrein te vergroten. Vanwege het overschot aan bedrijventerreinen op dat moment, kon de grond daarvoor niet worden bestemd. Dat leek ons een geschikte plek voor een zonnepark. Nadat uit onderzoek in opdracht van de gemeente bleek dat dat rendabel zou kunnen, hebben wij als inwoners aangeboden het park zelf te gaan ontwikkelen. De gemeente moest daar wel even over nadenken, maar heeft ons groen licht gegeven.’

Meer lezen? https://www.regionale-energies...


Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?