Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jasmijn schreef de minister-president met zorgen om zwerfafval

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

De minister-president, de burgemeester van de gemeente Wierden, de wethouder die over duurzaamheid gaat: Jasmijn van Engelen uit Wierden is er druk mee. Ze heeft ze allemaal benaderd om te praten over zwerfafval, een onderwerp dat haar erg aan het hart gaat. Maandag kwam wethouder Richard Kortenhoeven bij Jasmijn op school om te praten over haar ideeën en samen te bedenken wat Jasmijn en haar school kan doen in de strijd tegen zwerfafval.

De wethouder overhandigde haar daarbij een poster die aansluit bij Jasmijns missie en binnenkort verspreid gaat worden op scholen en sportplekken. “We zijn blij dat ook jonge mensen van zich laten horen als het om afval gaat. Jasmijn heeft al met veel mensen gesproken en we willen graag plannen met haar maken.”

Verstrikt
Jasmijn is een leerling uit groep zes van de Morgenster in Wierden, toevallig ook de oude school van de wethouder. Ze is erg begaan met de natuur. “Ik was met mijn moeder aan het wandelen toen we langs een plek kwamen waar veel zwerfaval lag. Dat vond ik echt heel erg jammer en ik wilde graag iets doen. Samen met mijn moeder heb ik toen een brief geschreven aan de minister-president. Ik kreeg ook een brief terug van hem waarin hij schreef dat ik ook eens moest gaan praten met de burgemeester en toen heb ik met haar gezoomd. Daarna heb ik met de wethouder gemaild over ideeën voor plekken waar veel afval ligt en dat mensen hun afval niet zomaar moeten weggooien. Het maakt me verdrietig en ook een beetje boos als ik zoveel afval zie of dieren die verstrikt zijn in plastic.”

Samen met Jasmijn wil wethouder Kortenhoeven nadenken over een manier om mensen zich nog meer bewust te maken van zwerfafval. De poster van Supporter van Schoon die hij Jasmijn overhandigde is daarbij een startpunt. Op de poster is te zien hoelang afval blijft liggen. Een klokhuis? Veertien dagen. Kauwgum? Twintig jaar. Plastic? Oneindig. “Wierden schoner maken, daar kunnen we elkaar in bijstaan”, zegt wethouder Kortenhoeven. “Na de zomervakantie gaan we om tafel om ideetjes te bedenken.”

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?