Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Laadvisie voor Wierden: voldoende laadpalen voor inwoners, ondernemers en bezoekers van onze gemeente

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

We zien steeds meer elektrische auto’s in ons straatbeeld, ook in Wierden. Als gemeente willen we proactief voorzien in de stijgende vraag naar oplaadpunten en laadpalen voor deze elektrische auto’s van inwoners, ondernemers en bezoekers. Hiervoor is de Integrale Laadvisie opgesteld. Dit is de basis om de plannen rondom de uitvoering en uitrol van het aantal laadpalen op te stellen. De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag de Laadvisie vastgesteld. Je kunt de Laadvisie hier inzien en downloaden.

Dekkend, betaalbaar en veilig netwerk
Met de Laadvisie wil de gemeente richting geven aan de ontwikkeling van een dekkend, toegankelijk, betaalbaar en veilig netwerk van laadpalen voor alle elektrische voertuigen. We willen elektrisch vervoer stimuleren, want de gemeente Wierden wil een energie-neutrale gemeente zijn in 2050. Richard Kortenhoeven, wethouder duurzaamheid wil de ambitie hoog leggen: ‘Als gastvrije gemeente willen we voldoende mogelijkheden bieden aan bezoekers van onze centra en mensen die er verblijven, om hun elektrische auto op te laden. En voor onze inwoners en ondernemers willen we de service bieden dat ze altijd terecht kunnen bij een oplaadpunt. Een goed dekkend netwerk van laadpunten en -palen draagt ook nog eens bij een goede centrumontwikkeling. Voor onze gemeente is dat heel belangrijk’. De laadvisie wordt elke twee jaar herzien.

Meedoen als inwoner

Nu de Laadvisie vastgelegd is buigt het college zich 21 december over het Uitvoeringsprogramma voor het plaatsen van laadpalen. In dit traject kunnen inwoners, ondernemers en bezoekers vanaf eind februari 2022 meepraten.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?