Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Online klimaatcafés over wateroverlast en extreme hitte

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Praat mee over gevolgen van klimaatverandering

Op maandag 1 maart en donderdag 4 maart kunt u meedoen aan het online klimaatcafé van de gemeente Wierden. "Hevige regenbuien en extreme hitte komen steeds vaker voor. Om de gevolgen hiervan aan te pakken, moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom nodigen wij u uit om met ons in gesprek te gaan over welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Samen komen we dan tot een actieplan", vertelt wethouder Johan Coes.

De klimaatcafés vinden vanwege de coronamaatregelen online plaats. De klimaatcafés beginnen om 19.30 uur en zijn rond 21.00 uur afgelopen. Maandag 1 maart is het café voor inwoners en ondernemers uit Wierden en op donderdag 4 maart voor de inwoners en ondernemers uit Enter.

Klimaateffecten: acceptabel of niet?

Tijdens de klimaatcafés bepalen inwoners, ondernemers en de gemeente samen welke klimaateffecten wel of niet acceptabel zijn. Vindt u het bijvoorbeeld acceptabel dat er jaarlijks een laag water van 10 centimeter in de straat staat na een hevige regenbui? Of dat hulpdiensten de wijk niet kunnen bereiken door wateroverlast? En wat als u niet kunt zwemmen in het Lageveld vanwege blauwalg? Deze klimaateffecten komen steeds vaker voor. De gemeente bespreekt dit graag met u om zo urgente gebieden en problemen beter in kaart te brengen en mogelijk maatregelen te treffen.

Geef u op!

Wilt u graag uw steentje bijdragen aan het aanpakken van klimaateffecten? Geef u dan op via www.wierden.nl/klimaatcafe en praat mee. U ontvangt een aantal dagen voor het klimaatcafé een mail met de link naar de online bijeenkomst.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?