Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Openbare laadpalen voor elektrische auto op aanvraag geplaatst

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Via www.openbaarladen.nl kunnen inwoners van de gemeente Wierden een aanvraag indienen. Het proces van de beoordeling van de aanvraag tot aan het uiteindelijk plaatsen van de laadpaal wordt door één bedrijf behandeld. In overleg met de gemeente wordt er gekeken naar een geschikte locatie. De locatie bevindt zich altijd binnen een straal van 250 meter van het woonadres van de aanvrager. De gemeente bepaalt uiteindelijk de definitieve locatie en wijst de parkeerplaats aan.

Het aantal laadpalen op openbare locaties is in de gemeente Wierden nog erg beperkt. Met de toename van het aantal elektrische auto’s zijn meer laadpunten noodzakelijk. Met deze regeling wordt het voor inwoners met een elektrische auto, zonder eigen oprit, mogelijk hun auto in de buurt op te laden. “Op deze manier kunnen we vraaggericht de locaties van de laadpalen bepalen en wordt het aantal openbare laadpalen uitgebreid. Een win-winsituatie”, licht wethouder Richard Kortenhoeven toe.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?