Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Subsidie voor 9 maatschappelijke doelen

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Negen maatschappelijke doelen hebben geld ontvangen uit de opbrengst van zonnepark De Groene Weuste voor het uitvoeren van een project. Wij gaan de komende tijd aandacht besteden aan deze projecten. Hieronder het eerste project dat gerealiseerd is.

Het eerste maatschappelijk project wat subsidie kreeg, is de De Dorpskerk in Wierden. Zij hebben met behulp van €1.8000,- subsidie energiebesparende verlichting geïnstalleerd in de kerkzaal. Zelf hoefden ze nog maar een deel van de totale investering bij te leggen. In combinatie met een lagere energierekening is deze investering derhalve binnen zes jaar weer terugverdiend.

€25.000,- gereserveerd

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft onlangs €25.000,- opzijgezet voor maatschappelijke organisaties die willen investeren in verduurzaming. Per project is maximaal €5.000,- beschikbaar. Een beoordelingscommissie bestaande uit enkele bestuursleden van de stichting en externe partners Henk Robben (oud-burgemeester van Wierden) en Willem Joosten (voorzitter Twentse Noabers) heeft inmiddels negen aanvragen beoordeeld en een voorstel tot toewijzing vastgesteld.

“Er is gekozen voor de onderverdeling in categorieën. Bovendien hebben we enkele aanvullende criteria gesteld”, duidt bestuurslid Heino Denneman. De ingediende verzoeken zijn geplaatst in de categorieën ‘duurzame energieopwekking’, ‘energiebesparende maatregelen’ en ‘verduurzaming van de leefomgeving’. Denk in dat laatste geval aan bijvoorbeeld biodiversiteit of klimaatbestendig maken. Daarnaast zijn er enkele voorwaarden gesteld om in aanmerking te komen voor een bijdrage. “Zo moet het project binnen de gemeente Wierden worden uitgevoerd en dient de aanvrager een maatschappelijk doel.” En zoals de categorieën al aangeven, het initiatief en de investering is vernieuwend, draagt bij aan verduurzaming en is gemakkelijk toe te passen door anderen.

Maximaal 75% subsidie

De Wierdense stichting kan 25.000 euro investeren dankzij opbrengsten uit haar eigen zonnepark in Wierden. “Er is maximaal vijfduizend euro per project beschikbaar, waarbij de eigen bijdrage van de aanvragen op een kwart is gesteld. We subsidiëren dus maximaal 75 procent van de kosten.” Doordat niet alle aanvragers maximaal hebben ingezet, is het mogelijk om negen projecten te ondersteunen.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?