Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gemeente Wierden gaat voor duurzaam!

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

De gemeente Wierden heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet in de verduurzaming van het gemeentehuis. Er is geïnvesteerd in ledverlichting, er wordt geen aardgas meer gebruikt en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De verduurzaming van het gemeentehuis is op de uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad in gang gezet om als gemeente het goede voorbeeld te geven.

Zonnepanelen en aardgasvrij
Met de zonnepanelen wordt ongeveer 40% van het eigen elektriciteitsverbruik duurzaam opgewekt. Het laatste jaar dat het gemeentehuis nog volledig werd verwarmd met aardgas was 2018. Toen was het aardgasverbruik 43.450 m3. Nu het gebouw op een alternatieve manier verwarmt wordt besparen we op aardgas 52% aan totale kosten.

Aanbrengen LED verlichting
Alle verlichting in het gemeentehuis is vervangen door ledverlichting. Daarnaast is er gekozen om voor een geavanceerde systeem gekozen, waarbij de armaturen in de kantoren zijn voorzien van aanwezigheid- en daglichtsensoren. De armaturen communiceren onderling draadloos met elkaar en zijn middels een app instelbaar. De verbruiksresultaten van het energiezuinige ledsysteem laten nog even op zicht wachten, omdat dit systeem begin 2021 in gebruik genomen is. De verwachting is dat de gemeente ruim 48.000 kWh per jaar bespaart op haar elektriciteitsverbruik.

Het goede voorbeeld
Wethouder Richard Kortenhoeven is blij met de duurzame stappen: ‘Met deze forse stappen dragen we bij aan de doelstellingen die de gemeenteraad en indirect dus de inwoner heeft vastgesteld. We willen het goede voorbeeld geven en hopen dat inwoners en bedrijven ons voorbeeld volgen om energie te besparen. Samen gaan we voor duurzaam!’

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?