Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Zonnepanelen op grote daken: maximaal 30% is geschikt

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Dat het landschap in de toekomst gaat veranderen, staat vast: zonnevelden zullen nodig zijn om onze energie voor de toekomst duurzaam op te wekken. Het is heel begrijpelijk dat inwoners van onze gemeente, maar overal in het land, deze verandering lastig vinden. Zeker hier in Twente genieten we van ons prachtige landschap. En dat willen we blijven doen. Daarom is het heel logisch dat inwoners vinden dat eerst alle grote daken vol gelegd moeten worden met zonnepanelen. ‘Dan hoeven we geen zonnevelden meer die ons landschap verrommelen’, horen we vaak. Helaas is dat niet een alternatief: want niet alle grote daken zijn qua constructie geschikt. Ze kunnen sneeuw en regen dragen, maar niet ook nog een zonnepanelen. In de gemeente Wierden gaan we uit van dat maximaal 30% van de daken groter dan 300m2 geschikt is voor zonnepanelen. We hebben dus beide opties nodig.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?

Patrick

De gemeente moet geen foute info op sociale media zetten. Zoek mensen die wel kennis hebben ipv onzin op Facebook te zetten.

AnoniemPatrick

Patrick, welke informatie klopt volgens jou niet? We horen het graag, dan kunnen we het eventueel aanpassen.