Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Zonnepanelen op een woonhuis

Over ons

Ons klimaat verandert. Daarom gaan we in onze gemeente energie besparen én opwekken en worden we aardgasvrij. We pakken ook de vervelende gevolgen van hitte, droogte en wateroverlast aan. Wil je weten wat je zelf kan doen of wat dit voor je betekent?

De gemeente Wierden vindt het belangrijk om voor de huidige en toekomstige generaties te zorgen voor een duurzame leefomgeving. Dat doen we zoveel mogelijk samen met inwoners, maatschappelijke partijen en andere partners. Samen maken we de stap naar een duurzame en schone toekomst. We hebben twee doelstellingen:

  • we wekken in 2024 minimaal 22% van het elektriciteitsverbruik duurzaam op
  • we werken aan een klimaatbestendige leefomgeving: we maken onze huizen en tuin water- en hitteproof

Om deze doelstellingen te halen, kijkt de gemeente naar alle mogelijkheden van de energietransitie en klimaatadaptatie. Hierbij gaat het om energiebesparing, aardgasvrij worden, het opwekken van duurzame energie via zonneparken en windturbines en klimaatadaptatie. Maar wat houdt de energietransitie nu eigenlijk in? De energietransitie betekent de overgang van fossiele brandstoffen zoals gas en steenkool naar duurzame energie door middel van zon, wind, water en aardwarmte.

Samen maken we de stap

We werken aan een duurzame en energie neutrale gemeente. Een ambitie die we samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties willen waarmaken. Samen maken we de stap naar een duurzame gemeente.

Als inwoner of bedrijf van Enter, Wierden, Hoge Hexel, Notter Zuna, Rectum, Ypelo of het buitengebied van onze gemeente zijn er verschillende manieren om bij te dragen aan deze ambitie. Het begint bij energie besparen, want energie die we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken. Om je verder te helpen, kun je een afspraak maken met een energiecoach over hoe je jouw huis duurzaam kunt maken.

Op deze website vind je meest actuele informatie en alles wat speelt rondom duurzame energie in de gemeente Wierden. En laat je informeren en inspireren door de lokale initiatieven.