Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Het is goed dat er zonneparken komen om energie duurzaam op te wekken

Wat is uw waardering van deze stelling?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?

Gert Kolkman

Elektrische energie opwekken uit zon (en trouwens ook wind) heeft alleen zin als we die energie ook (lokaal!) weten op te slaan. Onze bet-overgrootouders kenden dat principe al: zomers oogsten om de winter door te komen. Elke andere vorm van 'groene' energie die geen zomer-winter seizoen kan overbruggen biedt onze achter-kleinkinderen geen écht duurzaam perspectief.
Het argument dat bij omzetten in bijvoorbeeld waterstof of waterbuffers relatief veel energie verloren gaat is minder relevant dan dat we die energie écht duurzaam beheren.
De vraag hoe we duurzaam opgewekte energie gaan opslaan is veel belangrijker dan de vraag hoe en waar we groene energie gaan opwekken.

André Jekel

Beste gemeente,
Het bevorderen van zonnepanelen is een uitstekende zaak. De voorkeur moet daarbij primair uitgaan naar het leggen van deze panelen op de daken. Het aanleggen van zonneparken, waaronder ik versta het gebruik van weiden, grond etc, dient zoveel als mogelijk tegengegaan. Op korte termijn wordt hiermee wellicht een doelstelling gehaald, maar het leidt direct tot een ongewenste aantasting van het landschap. Het feit dat deze oplossing vaak wordt verdedigd vanuit de opstelling dat dit maar tijdelijk is, bijvoorbeeld voor een jaar of tien omdat tegen die tijd er andere oplossingen zullen zijn, is m.i.niet juist. Na tien jaar zal blijken dat de concessie toch op een of andere manier wordt doorgezet, tijdelijke oplossingen blijven altijd langer in stand.
De enige oplossing voor de meeste zonneparken in het landschap is niet “aandacht voor het landschap” maar deze niet realiseren.
Naast dit alles dient de opbrengst van de zonneparken voor het belangrijkste deel afgedragen aan de gemeenschap!
Dit laatste kan niet voldoende worden onderstreept, op dit moment vloeien de opbrengsten van de zonneparken voor 80% weg naar private (buitenlandse) investeerders (met gebruikmaking van Nederlandse subsidies).

Jan Keppels

Volledige onzin!!! en stop er in godsnaam mee.
Bouw een kerncentrale er bij in Groningen en we hebben genoeg en schone energie.
En als we Rutte weg stemmen dan kunnen voldoende gas inkopen in bv. Rusland en hoeven we ook niet van het gas af.