Gaan de winsten van onze zonneparken naar het buitenland? En gebruiken ze onze subsidies?

Initiatiefnemers dient in ieder geval te streven naar 50% “lokaal eigendom”. Dit betekent dat initiatiefnemer een inspanningsverplichting heeft om in eerste instantie met de omwonenden, gevolgd door buurt/ dorpsgenoten, de inwoners van de gemeente Wierden en tot slot coöperaties en stichtingen voor 50% financiële participatie in de opbrengst van het zonnepark te realiseren. Dus de opbrengsten gaan niet 100% naar de investeerder. Iedere investeerder kan gebruik maken van subsidies uit ons land.