In hoeverre past de gemeente Wierden de zonneladder toe?

De Overijsselse zonneladder geeft de voorkeursvolgorde aan voor het opwekken van zonne-energie. De provincie rekent niet elk initiatief afzonderlijk af op het doorlopen van de zonneladder. Wel vraagt zij gemeenten zich maximaal in te spannen om initiatieven voor zonne-energie zoveel mogelijk te integreren met bebouwing (trede 1 van de zonneladder).

De zonneladder is in het Afwegingskader van de gemeente Wierden vertaald inde categorieën A1 (trede 1), B2 (trede 2) en B3 (trede3). De categorieën komen niet 100% overeen omdat de treden gebaseerd zijn op een voorkeursvolgorde. Daarmee verschilt de benadering. Inhoudelijk is gestreefd om de categorieën te laten aansluiten bij de treden.

De gemeente past de zonneladder dus toe in haar Afwegingskader. Meer hierover leest u in dit Afwegingskader op pagina 9.