Wat is aardgasvrij?

Aardgasvrij betekent dat we geen aardgas meer gebruiken om te koken, warm water te maken en ons huis te verwarmen. Het doel is dat heel Nederland stopt met het gebruik van aardgas in 2050. Redenen om te stoppen met het gebruik van aardgas zijn de aardbevingen in Groningen, als gevolg van de winning van aardgas; het niet willen importeren van gas uit andere landen, gezien de kosten en de afhankelijkheid, de reductie van de CO2 uitstoot en er is een beter en schoner alternatief onuitputtelijk voorhanden.

De regering heeft besloten om de gaswinning in de provincie Groningen stop te zetten. De bedoeling is dat we, in plaats van aardgas, duurzame energie(bronnen) gaan gebruiken.