Wat is de Regionale Energiestrategie Twente (RES Twente)?

In de Regionale Energiestrategie Twente worden de doelen uitgewerkt tot het jaar 2030. Dit gaat om op opwekken van duurzame elektriciteit en het aardgasvrij maken van Twente.

Het is een uitwerking van de landelijke klimaatdoelen, dit gebeurt in 30 energieregio’s. In Twente werken 14 Twentse gemeenten, de waterschappen, Provincie Overijssel, Twence , netwerkbedrijf Cogas en de netbeheerders Coteq en Enexis samen in de Twentse energieregio.