Wat is een wijkuitvoeringsplan (WUP)?

Een WUP is een Wijk UitvoeringsPlan en is het vervolg op de gemeentelijke Warmtevisie (Transitievisie Warmte). Het zijn de uitvoeringsplannen voor de wijken die van het aardgas afgaan. De WUP benoemd per wijk voorkeuren voor de warmtevoorziening die het gas moeten gaan vervangen. Deze voorkeuren zijn niet dwingend, als huiseigenaar kun je ook zelf al aan de slag gaan met alternatieve energiebronnen. Verder geeft een wijkuitvoeringsplan richting wanneer een wijk wordt afgesloten van het aardgas. Het opstellen van het plan gaat altijd in samenwerking met de wijkbewoners. Elke gemeente moet één wijk aanwijzen die voor 2030 aardgasvrij moet zijn).