Wat kost het mij?

De kosten om je huis (of bedrijfspand) aardgas vrij te maken verschilt per woning en pand.

De eigenaar van de woning of het bedrijfspand betaalt de kosten zelf. Dit kan een behoorlijke investering zijn, daarom werkt de Rijksoverheid nog aan financieringsconstructies. Het wegvallen/ verminderen van het maandelijkse voorschot voor gas en elektra geeft doorgaans wel wat financiële ruimte bij koopwoningen. Hiermee kunnen investeren dan vaak woonlastenneutraal gedaan worden. Maar alles hangt af van de mogelijke oplossingen per wijk; want geen wijk en geen woning is gelijk.

Binnenkort gaan we in gesprek met inwoners over de mogelijkheden om aardgasvrij te worden. Heb je hier zelf een goed idee over voor jou wijk of wil je een initiatief realiseren, laat het ons dan vooral weten.