Wat staat er in de Regionale Energiestrategie Twente 1.0?

Mede op basis van de inbreng van de omgeving, wordt lokaal een voorstel vastgesteld voor het duurzaam opwekken van elektriciteit. In de RES Twente 1.0 staat beschreven hoe we in onze regio in 2030 de helft van ons huidige elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken (dat is 1,5 TWh) en hoe we onze woningen en bedrijfspanden (aard)gasvrij verwarmen.

Bij de totstandkoming van het bod van de RES Twente 1.0 is rekening gehouden met:

• De ruimtelijke kwaliteit
  • Maatschappelijke acceptatie
  • Kosteneffectiviteit