Wat zijn de alternatieven voor aardgas?

Het alternatief voor fossiele aardgas is duurzame energie. Denk hierbij aan groengas, windenergie, aquathermie, zonne-energie, geothermie (warmte uit diepe aardlagen) en restwarmte van de industrie. Gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor de overstap naar duurzame energie. Zij zijn vrij om te bepalen hoe ze dat het beste kunnen gaan doen.

Nog niet al deze alternatieven zijn beschikbaar. Ook nu kun je al stappen zetten naar een woning zonder of met veel minder aardgas. Je kunt je huis beter isoleren, zodat je verbruik daalt. En er zijn huizen die (deels) elektrisch worden verwarmd met een (hybride) warmtepomp. Wil je advies op maat voor jouw huis? Kijk op de website van het Energieloket van Wierden (of van Duurzaam Thuis Twente) voor meer informatie.