Wie stelt de RES Twente 1.0 vast?

Het gezamenlijk voorstel voor de RES Twente 1.0 moet op 1 juli 2021 worden opgeleverd aan het Nationaal Programma RES. Uiteindelijk stellen de volksvertegenwoordigers de RES Twente 1.0 vast. Dat zijn de betreffende gemeenteraden, Algemeen Bestuur waterschappen en Provinciale Staten (PS).

De RES Twente 1.0 wordt in maart 2021 ter besluitvorming voorgelegd aan de 14 Twentse gemeenten, de waterschappen Vechtstromen en Rijn & IJssel en provincie Overijssel en moet daarom in concept eind 2020 al klaar te zijn.

Besluitvorming door dagelijks bestuur in april/mei 2021:
  • 14 Twentse gemeenten: Colleges B&W
  • waterschappen: Dagelijks Bestuur
  • provincie Overijssel: Gedeputeerde Staten
Besluitvorming door volksvertegenwoordiging in mei/juni 2021:
  • 14 Twentse gemeenten: gemeenteraden
  • waterschappen: Algemeen Bestuur
  • provincie Overijssel: Provinciale Staten