Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Duurzaam opwekken

In 2018 heeft de gemeente Wierden de ambitie uitgesproken dat in 2050 alle energie die gebruikt wordt in de gemeente Wierden van duurzame oorsprong is, geproduceerd binnen of buiten de gemeentegrenzen. Dat betekent dat we energie bijvoorbeeld opwekken met zonneparken.

Ruimte voor duurzaamheid

Onze ambitie sluit aan bij de RES Twente en het Klimaatakkoord. Uiteindelijk willen we met deze ambitie naar een 100% energie-neutrale gemeente in 2050. Ruimte bieden aan grootschalige vormen van duurzame energieopwekking is een voorwaarde om dit doel te bereiken. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om die ruimte ook in onze gemeente te bieden. Voorwaarde voor een duurzame ontwikkeling is, dat er een goede balans is tussen ecologische, economische, technologische en sociale belangen. Grootschalige duurzame energie moet niet alleen landschappelijk aanvaardbaar zijn, maar ook maatschappelijk.

Uw initiatief

Om je initiatief verder te brengen, doorlopen we samen een proces in twee fasen. Eerst doe je een principeverzoek en daarna een aanvraag. In dit schema lees je precies hoe dat werkt. Heb je een initiatief wat een bijdrage kan leveren aan de duurzame opwek van energie voor de gemeente Wierden? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen aan tafel om de mogelijkheden te bekijken.

Wil je meepraten & meedoen?

Dat kan! Alleen samen kunnen we de stap maken voor een duurzaam gemeente Wierden!