Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Meepraten over zonne-energie langs N35/A35

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Doel van het project

Kan het traject N35/A35 dienen als locatie voor opwekking van zonne-energie? De gemeente Wierden onderzoekt met nog 5 gemeenten en Rijkswaterstaat of dit mogelijk is. Omwonenden van en bedrijven aan de rijksweg willen we informeren: nu al via www.duurzaamheidsrouteA35.nl en straks tijdens (online) bijeenkomsten. Omwonenden en bedrijven kunnen op een interactieve kaart aangeven welke ideeën zij hebben. Alle input wordt waar mogelijk meegenomen in de verkenningsfase.

De betrokken partijen gaan in nauwe samenwerking met omwonenden en bedrijven onderzoeken op welke wijze bermen langs de 35 kilometer lange N35/A35 kunnen worden benut voor de opwekking van zonne-energie. Daarbij kijken ze ook naar combinaties met gronden van het Rijk en van de gemeenten. De duurzame energie die daarmee opgewekt wordt, sluit goed aan bij de regionale- en nationale klimaatambities.

In gesprek met omgeving

De duurzaamheidsopgave is een gezamenlijke. Daarom wordt de omgeving nauw betrokken. Richard Kortenhoeven, wethouder Duurzaamheid zegt: ‘We willen inwoners die in de omgeving van de N35 wonen nu al informeren over het pilotproject. Ik wil iedereen graag uitnodigen op de informatiewebsite ideeën met ons te delen. Later dit voorjaar willen we een informatiebijeenkomst organiseren waar we geïnteresseerden bijpraten over het pilotproject en over de verkenning waar we nu samen met de andere gemeenten en Rijkswaterstaat in zitten’.

Verkenning

In deze verkenningsfase wordt onder meer onderzoek gedaan naar geschikte locaties, omvang van de percelen en of de duurzame initiatieven haalbaar zijn. Ook wordt de omgeving betrokken om ideeën in te brengen. Naast de gemeente Wierden werken de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn en Hengelo, Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, netbeheerder Enexis, provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen en de RES Twente samen in het pilotproject Duurzaamheidsroute A35.

Samenwerking met de RES Twente

De initiatiefnemers werken in dit pilotproject intensief samen met de Regionale Energiestrategie Twente. Binnen de RES Twente zijn afspraken gemaakt over hoeveel duurzame energie er in 2030 in Twente wordt opgewekt. De verkenning Duurzaamheidsroute A35 is als één van de mogelijke duurzame energieprojecten opgenomen in de energiestrategie van Twente. Met het project Duurzaamheidsroute A35 levert Twente een belangrijke bijdrage aan de regionale bijdrage van duurzaam opgewekte energie via zon.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?