Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Regenwater? Breng het terug in je tuin!

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Door je regenpijp af te koppelen van het riool help je mee om wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken. Door de regenpijpen van je huis af te koppelen van het riool, wordt het rioolstelsel ontlast. Maak een regenwatergreppel of -grindbed!

Een mooie oplossing om regenwater op te vangen is een regenwatergreppel of -grindbed te maken. Zeker op de zandgrond als in onze gemeente is dit een betere oplossing dan opvangen in een vijver. Water zorgt voor sfeer in uw tuin, kan er worden opgeslagen en het is een plek waar dieren en planten zich thuis voelen.

Vijvers, greppels of grindbakken vangen regenwater op en laten het langzaam wegzakken in de ondergrond. Een regenwatervijver heeft daarom wisselende waterstanden: vol na een regenbui en bijna leeg als het lang droog blijft. Het is daarom het mooiste om een regenwatervijver met groene oevers aan te leggen. Om het je makkelijk te maken, hebben we stap voor stap op een rij gezet hoe je regenwater in je eigen tuin opvangt: Stappenplan regenwatervijver

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?