Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Schoonmaaktip zonnepanelen

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Liggen je zonnepanelen schuin genoeg, dan worden ze in principe door de regen vanzelf schoongespoeld. Mits het voldoende regent natuurlijk! Wanneer je twijfelt of je zonnepanelen een schoonmaakbeurt nodig hebben, houd dan de opbrengst van de panelen in de gaten. Loopt dit terug, dan, zou een schoonmaakbeurt de oplossing kunnen zijn. Dat kan maar zo 3% rendement schelen. Dit is natuurlijk geen vetpot, maar voor niks gaat de zon op!

Heb je nu veel bomen in je tuin en of bijvoorbeeld grote conifeer, dan kan er veel stuifmeel op je panelen belanden. Dan is het verstandig de zonnepanelen ieder jaar rond deze periode een keer schoon te maken. Dat is een goed moment, want vanaf nu gaat de zon hoger staan en begint de opbrengst dus weer aan te tikken. Als het nodig is kun je het nog een keer in mei doen, als het meeste stuifmeel van bloeiende bomen weg is. Om zonnepanelen schoon te maken, heb je alleen lauw water en een zachte spons nodig. Zeep is niet nodig.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?