Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De wooncoaches gaan weer op huisbezoek

Bericht delen
Deel dit item via facebook Deel dit item via LinkedIn Deel dit item via Twitter

Duurzaam advies

Duurzaam Thuis Twente is een stichting die namens de 14 Twentse gemeenten huiseigenaren wil helpen bij vragen over hun woning en hen daarbij belangeloos duurzaam advies geeft. In elke gemeente zijn een aantal wooncoaches actief die als echte ‘noaber’ de woningbezitters met raad en daad bijstaan.

Wooncoaches zijn goed opgeleide ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Zij komen op verzoek van huiseigenaren kosteloos op bezoek om te luisteren naar woningvragen en mee te denken in oplossingen. Bijvoorbeeld over vragen m.b.t. wooncomfort, energie besparen of opwekken en gasloos wonen.

Nathalie Thoonsen, coördinator van de stichting, geeft aan dat het de afgelopen tijd lastig was om huisbezoeken af te leggen maar dat er sinds 1 juni gelukkig meer mogelijk is. Circa 50 wooncoaches staan te trappelen om de huiseigenaren weer actief behulpzaam te zijn. Voor de wederzijdse veiligheid en gezondheid houden zij daarbij vanzelfsprekend wel de RIVM-richtlijnen aan!

Een belafspraak kan ook

Liever nog geen bezoek aan huis? Maak dan een belafspraak of kijk op de website www.duurzaamthuistwente.nl. Naast informatie over duurzame maatregelen en subsidiemogelijkheden bevat de site een aantal tools waarmee bezoekers eenvoudig een energiecheck of quickscan kunnen doen. Er wordt daarmee een rapport gegenereerd waar de huiseigenaar zelf verder mee aan de slag kan.

Nathalie Thoonsen: "Verduurzaming verbetert de waarde van een woning. Het mooie is dat het tevens het wooncomfort verhoogt en de energielasten verlaagt. En daar heb je direct profijt van. Mensen die nu niet verhuizen maar blijven wonen en een verbouwing of verduurzaming willen, helpen we daar graag bij!”

Via het centrale telefoonnummer 088 185 01 30 kan een afspraak met een wooncoach voor een (beeld)belgesprek of een huisbezoek worden gemaakt.

Wat is uw waardering van dit nieuwsbericht?

Zeer slecht Zeer goed

Reageren?