Is het mogelijk om langs de A1/A35 een strook zonnepanelen annex geluidswal te plaatsen?

Op dit moment onderzoeken 6 gemeenten samen met Rijkswaterstaat of dit mogelijk is. We noemen dit het pilotproject Duurzaamheidsroute A35. De initiatiefnemers van het project Duurzaamheidsroute A35 zijn Rijkswaterstaat, de gemeenten Hellendoorn, Wierden, Almelo, Borne, Hengelo en Enschede, provincie Overijssel en waterschap Vechtstromen. De initiatiefnemers onderzoeken samen of het traject N35/A35 geschikt is voor grootschalige zonne-opwek

Met het project Duurzaamheidsroute A35 wordt tegemoetgekomen aan de wens van samenleving in Twente om ook gebruik te maken van zonnepanelen langs rijkswegen in plaats van alleen op landbouwgronden en bedrijfsdaken.