Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Terug naar overzicht

Kan de gemeente garanderen dat de opbrengsten uit zonnevelden ook ten goede komt van de Wierdense burgers en ondernemers?

Jazeker, dat kunnen we garanderen. De mate van de participatiemogelijkheden die initiatiefnemer moet bieden, is afhankelijk van de
impact dat het zonnepark heeft op de omgeving. Initiatiefnemer dient in ieder geval te streven naar 50% “lokaal eigendom”. Dit betekent dat initiatiefnemer een inspanningsverplichting heeft om in eerste instantie met de omwonenden, gevolgd door buurt/ dorpsgenoten, de inwoners van de gemeente Wierden en tot slot coöperaties en stichtingen voor 50% financiële participatie in de opbrengst van het
zonnepark te realiseren.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom 50% lokaal eigendom niet gehaald wordt. Het niet (kunnen) creëren van financiële participatie als onderdeel van de maatschappelijke inpassing, zorgt er voor dat de verdeling van de lusten en de lasten uit balans is. In dergelijke gevallen is initiatiefnemer daarom verplicht een extra bijdrage te storten in het fonds, waaruit een kwaliteitsinvestering in de omgeving gefinancierd wordt en daarmee bijgedragen wordt aan het creëren van de maatschappelijke meerwaarde.